Osebno trenerstvo

Osebno trenerstvo

Skozi proces staranja prej ali slej spoznamo, da je za svoje zdravje, dobro počutje in fizično pripravljenost potrebno nekaj ukrenit. Navadno se ne znamo lotit oziroma začet z neko aktivnostjo, na način, da bi delali res ciljno in nam hkrati nebi škodovalo. Ob tej oviri običajno poiščemo osebnega trenerja ali ob že nastalih bolečinah tudi fizioterapevta. Oba ponujata storitve, ki dopolnjujoče izboljšujeta vaše zdravje in počutje. Imata celovit ter kompleksen pogled na posameznika, njegov življenjski slog, stopnjo aktivnosti, vsakodnevne rutine, stopnjo stresa, spanca, prehrano ter njegovo mentalno stanje.

Telesna drža, način hoje, teka ter obseg gibanja v sklepih je pomemben tako za osebnega trenerja kot za fizioterapevta. Ta znanja so potrebna, da bo program treninga čim bolj učinkovito naravnan in vas bo hkrati ščitil pred poškodbami. Izboljšati telesno pripravljenost namreč ne pomeni samo dvigovanje uteži ali premagovanje maratonov, ampak še mnogo več.

Obe področji vam tako lahko pomagata pri zastavljenih ciljih, kjer lahko gre za okrevanje po poškodbi, fizično pripravo ali za izboljšanje vašega splošnega počutja in zdravja. Večina fizioterapevtske rehabilitacije zajema krepitev globokih mišic trupa ter ostalih mišic, ki izboljšujejo telesno držo, ravnotežje in ščitijo hrbtenico ter druge izpostavljene sklepe. In to je področje, kjer lahko osebno trenerstvo z nadgradnjo in zastavljenimi programi treninga, bistveno hitreje pripomore pri krepitvi določenih mišic ali mišičnih skupin.

Fizioterapija in osebno trenerstvo imata veliko skupnega, vendar njuna strokovna usposobljenost pokriva različna področja. Tako dostop do fizioterapevta in osebnega trenerja na enem mestu za posameznika upravičeno predstavlja boljše in dolgoročnejše rezultate. Fizioterapija pokriva področje odpravljanja že nastalih težav zaradi poškodb in svetuje pri izogibanju nadaljnjim poškodbam, med tem ko ima osebno trenerstvo več izkušenj pri pripravljanju primernih kompleksnih programov treninga in pri sami motivaciji posameznikov.


FIZIOTERAPIJA CAJNKO PTUJ

  • Mežanova ulica 2 A, 2250 PTUJ
  • 031 713 263
  • fth.cajnko@gmail.com

Delovni čas

  • vsak dan po dogovoru

Partner Varuh Zdravja