PODROČJE IN STRATEGIJA DELOVANJA

V ospredje smo postavili celostni individualni pristop pri obravnavi posameznika in tako zraven fizioterapevtskih storitev vključili še področje regeneracije, telesne vadbe, masaž in lepote.

Področje naših fizioterapevtskih obravnav obsega širok spekter storitev, večina katerih že v osnovi ne krije ZZZS. Vse storitve so izključno samoplačniške, z možnostjo njihovega koriščenja iz naslova nadstandrdnih zavarovanj (npr. Zavarovalnice Triglav).

Uspešno zdravljenje poškodb in bolezenskih stanj je rezultat celostnega pristopa. Pri obravnavi pacientov/strank se kombinirajo metode in znanja iz področja manualnih/ročnih tehnik (limfna drenaža po dr. Voddru, IASTM, trigger točke..), obravnava z aparaturami (UDARNI valovi, TECAR terapija..), vključenje osebnega treninga ter nenehno spremljanje in testiranje obravnavanega stanja pacienta.

Glavno načelo dela je iskanje vzroka poškodbe ali bolezenskega stanja in ne samo zdravljenje posledic. Na takšen način dosežemo povrnitev prvotne funkcije in predvsem dolgoročne učinke terapij.

ZGODNJA REHABILITACIJA

Načelo zgodnje rehabilitacije je ključnega pomena pri zdravljenju različnih poškodb/stanj. Zato se priporoča čimprejšnja obravnava, saj v nasprotnem primeru lahko vodi do še hujših posledic. V naši ambulanti vam tako lahko zagotovimo obravnavo znotraj enega tedna in vam ponudimo možnost takojšnje sanacije težav. Z opisanim pristopom zdravljenja dosežemo hitrejše okrevanje z boljšimi rezultati in zmanjšanje ali odpravo trajnih negativnih posledic okvare, ter tako občutno skrajšanje obdobja imobilizacije in nezmožnosti.

NAPREDNA FIZIOTERAPIJA, KATERA SE POVEZUJE S PODROČJI REGENERACIJE, POST-REHABILITACIJE IN MANUALNIMI TEHNIKAMI MASAŽ

Pomembni so vsi vidiki zdravja; tako preventive, kot tudi kurative, kasnejše post-rehabilitacije ter vzdrževanje optimalnega stanja. Povezali smo se trije specializirani srokovnjaki – fizioterapevt, manualni terapevt/maser in osebni trener, kateri vam lahko vse to zagotovimo s točno določenim pregledom stanja, iskanjem problema, medsebojnim posvetom, načrtom obravnave ter navodili za kasnejše vzdrževanje. Tako lahko vzpostavite ravnovesje v telesu, stanje brez bolečin in ozavestite smernice za dolgoročno vzdrževanje stanja.

FIZIO MEDIC CENTER

  • Mežanova ulica 2 A, 2250 PTUJ
  • 031 713 263
  • fth.cajnko@gmail.com

Delovni čas

  • vsak dan po dogovoru