Masaže

Masaže

  • ŠPORTNA

Je najboljša izbira pri posameznikih s ponavljajočimi poškodbami (mišic) zaradi določene športne aktivnosti, tako pri profesionalnih športnikih, kot tudi pri rekreativcih. Priporoča se tudi tistim, kateri so podvrženi poškodbam zaradi določene aktivnosti in lahko te tudi prepreči. Z njo se lahko izboljša prožnost in zmogljivost telesa. Vpliva na mišice, vezi in tkiva, kjer se izboljša prekrvavitev, zmanjša bolečina in mišična napetost.

Izvaja se lahko pred aktivnostjo ali po njej. Način izvedbe je posledično nekoliko drugačen. Pred treningom je masaža usmerjena v pripravo telesa na aktivnost, po njej pa v regeneracijo mišic in sproščanje. V primerjavi z drugimi vrstami masaž, je pritisk nekoliko močnejši.

  • TERAPEVTSKA

Se priporoča v primerih, kjer prihaja do bolečin v hrbtenici, in okončinah ali ob pojavih glavobola zaradi mišične napetosti. Gre za specifično usmerjene gibe, kjer se glede na posvet in prevladujočo težavo osredotočimo na zmanjšanje ali odpravo le-te.

Preko terapevtskih tehnik vplivamo na izboljšanje prekrvavitve, raztega mišic, odpravo obstoječih vozlov ter omogočimo celo-telesno sprostitev.

Odlična izbira je v primerih kroničnih težav in bolečin, prisilne drže ali ob dvigovanju težkih bremen. Poudarit je potrebno, da lahko redna terapevtska masaža vzdržuje stanje ravnovesja v telesu (tudi mentalnega) in prepreči poslabšanje drže telesa in posledičnih bolečin.

  • NOSEČNIŠKA

Gre za varno obliko masaže za ženske med nosečnostjo ali po porodu. Glavni pozitivni učinki so zmanjšanje mišične napetosti, bolečin, stresa in sprostitev za celotno telo. Nekateri odsvetujejo masažo v prvem tromesečju, v ostalem obdobju pa je zelo priporočljiva.

Masaža vključuje srednji pritisk s poudarkom na križnem predelu, kolkih in spodnjih okončinah. Med postopkom ležite na strani in ste udobno nameščeni.

  • SPROSTITVENA

Se priporoča vem, ki še niso bili na masaži in občutijo napetost mišic na različnih področjih ter tudi za tiste, kateri so občutljivi za pritisk. Pomaga sprostiti mišične vozle in je tudi odlična izbira za popolno sprostitev med obravnavo.

Med masažo se spodbudi krvni in limfni obtok, mišice se sprostijo in posledično se zmanjša tudi bolečina. Lahko se kombinira z različnimi tehnikami in pasivnimi gibi sklepov in okončin.

  • Kot posebnost naših storitev smo še vključili TRADICIONALNO TAJSKO MASAŽO

Priporoča se tistim, kateri želijo bolj aktivno obliko masaže in hočejo zmanjšati ter sprostiti bolečino in stres.

Izboljša se lahko gibljivost sklepov, prekrvavitev in nivo energije. Deluje na zmanjšanje prebavnih motenj in glavobolov, hkrati pa umirja živčni sistem. Tajska masaža deluje na celotno telo in vključuje zaporedne gibe brez olj, kateri so podobni raztezanju pri jogi. Terapevt uporablja dlan in prste za ustvarjanje pritiska na telo, akupresuro, refleksologijo in masažo po meridianih, oziroma energetskih linijah.

Masaža poteka v različnih položajih, na mehki podlagi na tleh, kjer ste oblečeni v lahka in udobna oblačila.


FIZIO MEDIC CENTER & Fizio-manual

  • Mežanova ulica 2 A, 2250 PTUJ
  • 031713263 (Jožica), 069993526 (Denis)
  • fth.cajnko@gmail.com

Delovni čas

  • vsak dan po dogovoru