VENTUZE – za globinsko delovanje

Z njimi delujemo v nasprotni smeri kot pri masaži, saj ne izvajamo pritiska, pač pa kožo in tkiva s pomočjo vakuuma privzdigujemo.

Poznamo silikonske mehke in trde plastične ali steklene ventuze. Izbiramo glede na namen terapije.

Tehnika je poznana že več tisoč let. Kombiniramo lahko z metodo po Kitajski tradicionalni medicini, kar imenujemo  cupping (kozarčkanje) in poteka glede na meridiane.

UČINKI

Kažejo se na področju bolečin, lepote in športa.

Vakuumska masaža je zelo učinkovita pri bolečinah v hrbtenici, mišicah in sklepih. Športnikom pomaga pri regeneraciji in za boljšo mišično učinkovitost ter večjo eksplozivnost. Zelo spodbuja mikrocirkulacijo in pri tem se izboljša prekrvavitev, pospeši se dotok hranilnih snovi in kisika ter izločanje toksinov. Tkivo mehča, sprošča in vzpodbuja naravni odziv celjenja in obnove.

Vakuumska masaža ne deluje samo površinsko, pač pa celo deset centimetrov v globino tkiva. Zato predvidevajo, da z njo lahko vplivamo tudi na boljše delovanje notranjih organov.

LEPOTNI namen

Učinkovitost se kaže v lepšemu videzu kože, obraza (stanje gub) in stanju celulita. Vakuumska masaža poleg tega učvrsti kožo po porodih ali po dietah, z njo se preprečujejo tudi strije. Če pa te že obstajajo, se lahko z masažo omilijo.

Terapija oziroma masaža s silikonskimi ventuzami velja za eno od najboljših naravnih načinov odpravljanja celulita. Vpliva se na pospešitev toka limfe, kar pomaga tudi pri občutku težkih nog (zaradi dolgotrajne stoje) ali pri otečenih nogah.

Masaža z ventuzami je sicer prijetna, le tam ne, kjer so težave. Predvsem na področjih, kjer so mišice zakrčene ali preveč raztegnjene ali tudi tam, kjer so nakopičeni toksini in kjer zastaja limfa (pri celulitu). S ponavljajočimi se masažami se občutek bolečine omili.

Za izboljšanje stanja celulita se v naši ambulanti poslužujemo kombinacije terapij VENTUZE, UDARNI VALOVI, ROČNO LIMFNO DRENAŽA ali po presoji TECAR terapija za doseganje optimalnih rezultatov.

FIZIO MEDIC CENTER & Fizio-manual

  • Mežanova ulica 2 A, 2250 PTUJ
  • 031713263 (Jožica), 069993526 (Denis)
  • fth.cajnko@gmail.com

Delovni čas

  • vsak dan po dogovoru