GLAVOBOLI!?

Bolečine v glavi nekatere spremljajo vedno, druge pogosto, tretje redko ali samo zanemarljivo (tiste srečneže). Pa vendar so moteče in jih hočemo odpravit. Posegamo po različnih protibolečinskih tabletah in raziskujemo po internetu.

Ste se vprašali, ali so lahko te bolečine kot posledica šibkih mišic na rokah, okrog ramenskega obroča ali kot posledica preobremenitev, vztrajanja v enakih položajih, stresa in nepravilne drže!??

In tudi ali je lahko pomanjkanje gibanja in mišične moči v rokah vzrok za nastalo težavo.?

Pregled novejših raziskav (From: Anderson et al., Musculoskelet Sci Pract 2017 (32) 38-43.) nam kaže rezultate, da lahko skupno 1 ura (na teden v 20 tednih) vadbe za mišično jakost rok izrazito zmanjša simptome glavobolov.

Študije so pokazale, da vadba za mišično jakost rok in ramenskega obroča izrazito vpliva na zmanjšanje POGOSTOSTI in INTENZITETE glavobolov.

Torej, dajmo se začet gibat! Poskrbimo za zdravo telo brez bolečin in vnosa analgetikov, kateri nam dodatno uničujejo še druge organske sisteme.

Za dodatne usmeritve, pregled/posvet in dodatne terapije me najdete v moji ambulanti na Ptuju.

Zraven usmeritev v pravilno vadbo, držo telesa in vzorce gibanja, je pri tovrstnih težavah učinkovita ROČNA LIMFNA DRENAŽA OBRAZA, katera pomirja, deluje proti-stresno in pomaga pri zmanjšanju simptomov motečega TINITUSA (piskanja v ušesih).FIZIO MEDIC CENTER & Fizio-manual

  • Mežanova ulica 2 A, 2250 PTUJ
  • 031713263 (Jožica), 069993526 (Denis)
  • fth.cajnko@gmail.com

Delovni čas

  • vsak dan po dogovoru